Portfolio

Hoogbouw

122 Huurappartementen langs het IJ of een woontoren van 106 meter met luxe koopappartementen in het centrum van Rotterdam. Welke vragen heeft een geïnteresseerde hierover? Kiest een mogelijke bewoner bij hoogbouw voor zonligging of voor uitzicht? Hoe om te gaan met buitenruimten (wind), prijsdifferentiaties en een goede kwaliteitsmeting van de vele leads? Wij kennen de vragen en de antwoorden; (binnenstedelijke) hoogbouw is voor ons gesneden koek.

Duurzame nieuwbouw

Onze specialiteit is nieuwbouw. Het verkopen van nieuwbouw vereist andere kennis dan de verkoop van bestaande bouw. Uppmärk heeft die kennis in huis. Van het ontwerp, het bereiken van mogelijke geïnteresseerden tot de verkoop. Wij hebben de ervaring die nodig is om uw nieuwbouwproject tot een succes te maken.

Binnenstedelijke projecten

Van een hoge woontoren in Rotterdam tot studio’s voor studenten in hartje Groningen. Wij verkopen en verhuren woningen in heel Nederland. Binnenstedelijke projecten brengen specifieke uitdagingen met zich mee; waar kan de toekomstige bewoner bijvoorbeeld parkeren? Waar zijn de winkels gevestigd, en hoe zit het met openbaar vervoer? Binnenstedelijke projecten genereren over het algemeen veel leads, welke strategie hanteren we zodat de leads een goede kwaliteit hebben? Wij denken met onze opdrachtgever mee over de wensen van de toekomstige bewoner.

Gebiedsontwikkeling

Woningen realiseren in een gebied dat nog in ontwikkeling is? Vele bouwactiviteiten, gemis aan winkels en horeca, en nog geen aantrekkelijk woongebied? Wij kennen de uitdagingen in het proces van gebiedsontwikkeling. Door ervaring én harde data weten wij welke woningen aantrekkelijk zijn om te bouwen en waarmee we rekening moeten houden.

Digitale verhuur

De tijd van de makelaar met een doos vol papieren dossiers onder zijn bureau is voorbij. Volgens ons dan. Wij werken met een gedigitaliseerd verhuur- en verkoopproces. We verzamelen de gegevens van alle geïnteresseerden en doen de screening digitaal. Dit levert data op waar we iets mee kunnen, en het is snel en betrouwbaar. De digitale screening levert tijdswinst op. Dit betekent een snelle afhandeling voor de toekomstige bewoner en voor de opdrachtgever.

Persoonlijke aandacht

Het digitale proces mag persoonlijk contact natuurlijk niet in de weg staan. Wij combineren het digitale proces daarom met het klassieke makelen. Zo organiseren wij kijk- en meetdagen voor projecten, plannen we fysieke afspraken in voor geïnteresseerden. We zijn actief met hen in contact, zodat we weten wat er speelt. Van bewoners krijgen we regelmatig terug dat wij snel reageren en prettig meedenken.

Kleinschalige projecten

We richten ons niet alleen op de grote woontorens; een kleinschalig project krijgt van ons dezelfde aandacht. Gaat het om zes kavels met landhuizen in een groene omgeving of een luxe kleinschalig appartementencomplex op loopafstand van het strand? Onze toewijding is hetzelfde.

Maatwerk koperstrajecten

Soms zijn er projecten waarbij het kiezen van vrije indelingen in de verkoopstrategie past. Wij zetten een gestroomlijnd proces neer, met als resultaat een betere verkoop en tevreden bewoners. Met een maatwerk koperstraject bent u ervan verzekerd dat de kopers van uw project goed geïnformeerd zijn en gerichte aandacht krijgen.

Bijzondere locaties

In tegenstelling tot de meeste makelaars beperkt Uppmärk zich niet op een bepaalde regio. Wij focussen ons op nieuwbouw. Hierdoor komen we op de bijzonderste locaties voor verhuur- en verkooptrajecten. In het centrum van een grote stad, in het groene buitengebied of met onze voeten in het strandzand. Iedere dag brengt ons op een andere bijzondere locatie in Nederland.